Έκθεση του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου (CNI) και του Zαπατιστικού Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (EZLN) σχετικά με τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν για τις κοινότητες του Γκερέρο που επλήγησαν από τον τυφώνα Οtis

Νοέμβριος 2023

Προς τους λαούς και τις κυβερνήσεις του Μεξικού και του κόσμου

Προς την εθνική και διεθνή Έκτη

Προς τα μέσα ενημέρωσης

Μετά το κάλεσμα αλληλεγγύης για τον τυφώνα Οtis τον Οκτώβριο, επικοινωνήσαμε με τις αδελφές και τους αδελφούς μας που υπέστησαν τις ζημιές αυτής της καταστροφής, προκειμένου να στείλουμε τη βοήθεια που προήλθε από την αλληλεγγύη πολλών συντροφισσών και συντρόφων από το Μεξικό και τον κόσμο.

Μέχρι σήμερα έχουμε παραλάβει, στο Σπίτι των Λαών «Samir Flores Soberanes», περίπου ενάμιση τόνο τροφίμων, ρούχων, νερού και φαρμάκων, που παραδόθηκαν στην Organización Campesina de la Sierra del Sur-Tepetixtla (OCSS) [Αγροτική Οργάνωση της Σιέρα ντελ Σουρ-Τεπετίστλα] που δραστηριοποιείται στην Κόστα Γκράντε της πολιτείας Γκερέρο.

Επίσης, στον τραπεζικό λογαριασμό έχουμε λάβει μέχρι το τέλος της τρίτης εβδομάδας του Νοεμβρίου συνολικό ποσό 332.597,99 πέσος, που προέρχονται από 196 καταθέσεις και τραπεζικά εμβάσματα.

Όλες αυτές οι δωρεές προήλθαν όχι μόνο από ανθρώπους στη χώρα μας, αλλά και από διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, γεγονός που φανερώνει μια διεθνή και εθνική αλληλεγγύη, μεταξύ των αποκάτω και από αριστερά. Διαφορετικά ποσά, διαφορετικές ατομικές και συλλογικές προσπάθειες που δεν μπορούν να αποτυπωθούν πλήρως σε μερικούς μόνο αριθμούς και στα ποσά που ελήφθησαν. Ξέρουμε όμως, αδελφές και αδελφοί, ότι μας τείνατε το χέρι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό.

Οι δωρεές αυτές έχουν διατεθεί ως εξής:

– 200.000,00 (διακόσιες χιλιάδες πέσος) δόθηκαν στην OCSS-Tepetixtla για την αγορά 7 τόνων σπόρων, καθώς και τροφίμων και προμηθειών για την υποστήριξη 13 κοινοτικών κουζινών στον δήμο Κογιούκα ντε Μπενίτες, που διανέμουν φαγητό σε 5 γειτονιές της έδρας του δήμου, σε 2 ξενώνες και σε 6 κοινότητες του δήμου.

– 32.000,00 (τριάντα δύο χιλιάδες πέσος) δόθηκαν στο Consejo Indígena y Popular de Guerrero-Emiliano Zapata (CIPOG-EZ) [Ιθαγενικό και Λαϊκό Συμβούλιο του Γκερέρο – Εμιλιάνο Ζαπάτα] για την αγορά πάνελ και ξυλείας για την επισκευή στεγών σε 50 σπίτια στις κοινότητες Πίε ντε Τιέρα, Μπάριος ντε Γουαδαλούπε και Τιέρα Μπλάνκα στην περιοχή Μοντάνια Άλτα της πολιτείας του Γκερέρο.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα υπόλοιπο από αυτές τις δωρεές που θα χρησιμοποιηθεί για τη συνέχιση της υποστήριξης αυτών των οργανώσεων και κοινοτήτων στην πολιτεία Γκερέρο που ανήκουν στο Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο, γι’ αυτό και καλούμε τους άνδρες και τις γυναίκες με καλή καρδιά, τις συλλογικότητες της Εθνικής και Διεθνούς Έκτης και τους λαούς του Μεξικού και του κόσμου, να συνεχίσουν την αλληλεγγύη για την υποστήριξη των αυτόχθονων λαών της πολιτείας Γκερέρο που έχουν πληγεί. Υπάρχει η δυνατότητα παράδοσης δωρεών σε είδος στη διεύθυνση του Σπιτιού των Λαών «Samir Flores Soberanes», που βρίσκεται στη Λεωφόρο México-Coyoacán 343, συνοικία Xoco, Alcaldía Benito Juárez, Πόλη του Μεξικού, CP03330. Και επίσης καταθέσεις και τραπεζικά εμβάσματα για την υποστήριξη αυτών των λαών και κοινοτήτων στον αριθμό λογαριασμού 0113643034, CLABE 012540001136430347, κωδικός SWIFT BCMRMXMMPYM, της τράπεζας BBVA México, υποκατάστημα 1769. Στο όνομα: Ciencia Social al Servicio de los Pueblos Originarios. Τηλέφωνο: 5526907936.

Μεξικό, 30 Νοεμβρίου 2023

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΜΑΣ

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΕΝΑ ΜΕΞΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΙΘΑΓΕΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ (CNI)

ΖΑΠΑΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (EZLN)