ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ CNI ΚΑΙ ΤΟΥ FRAYBA ΣΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ


Λεπτομέρειες Event

  • Date:
  • Κατηγορίες:

Συνάντηση στο Schanzenfest στο Αμβούργο στις 9 Σεπτεμβρίου με αντιπροσωπεία από το ιθαγενικό Εθνικό Κογκρέσο (CNI) και την οργάνωση Frayba από την Τσιάπας. Η αντίσταση δεν έχει όρια.

Χαιρετισμούς αλληλεγγύης από τη Θεσσαλονίκη στο CNI και στο Schanzenfest:

«Χαιρετισμούς αδέρφια του CNI και του Schanzenfest.
Χαιρετισμούς από μια γωνιά της Ευρώπης και των Βαλκανίων όπου το κεφάλαιο και το κράτος χτίζουν φράχτες και φραγμούς, αλλά εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε γέφυρες και σημεία συνάντησης για να αμυνθούμε ενάντια στη μηχανή του θανάτου σε όλο τον κόσμο.
Θέλουμε να σας μιλήσουμε για αυτό που βιώνουν εδώ τα αδέρφια μας οι μετανάστ(ρι)ες, για το κρατικό έγκλημα στην Πύλο στις αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Το ελληνικό λιμενικό εμπλέκεται στη βύθιση ενός πλοίου γεμάτου με ανθρώπους που προσπαθούσαν να διαφύγουν, έχει ευθύνες για τον πνιγμό πάνω από 500 ατόμων, πολλά από τα οποία ήταν παιδιά.
Θέλουμε να σας μιλήσουμε για τις πυρκαγιές και τις καταιγίδες που συνδέονται με την καταστροφή του πλανήτη, την κλιματική αλλαγή που προκλήθηκαν από την καπιταλιστική απληστία. για το εθνικιστικό και ρατσιστικό μίσος. Στις δασικές πυρκαγιές στον Έβρο, την ελληνοτουρκική συνοριακή περιοχή, περισσότεροι από 20 άνθρωποι που αναζητούσαν άσυλο κάηκαν ζωντανοί. Το κράτος όχι μόνο δεν τους θρήνησε ως ανθρώπους, αλλά τους κατηγόρησε πως ευθύνονται για τις πυρκαγιές, ενώ ακολούθησαν πογκρόμ κατά των μεταναστ(ρι)ών.
Θα συνεχίσουμε όμως να αγωνιζόμαστε.
Όσο υπάρχει αξιοπρέπεια, η ζωή θα νικήσει τον θάνατο.
Διεθνιστικοί χαιρετισμοί από Θεσσαλονίκη/Ελλάδα.
Αλληλεγγύη στους αγώνες των ιθαγενών στο Μεξικό.
Αλληλεγγύη στις και τους Ζαπατίστας».