Ενα βουνο αρμενιζει στο ξημερωμα – προσκληση για συλλογικη εκθεση τεχνης και αλληλεγγυης

-Ένα βουνό αρμενίζει στο ξημέρωμα-
Γεια σε όλ@ς, σύντροφ@ του πλανήτη!
Σας προτείνουμε μια καλλιτεχνική, αλληλέγγυα συνάντηση συλλογικοτήτων και ατομικοτήτων, για τη στήριξη της ζαπατιστικής περιοδείας
που θα διατρέξει διαφορετικές γεωγραφίες της Ευρώπης των από τα κάτω και αριστερά.
Τα έσοδα από την πώληση των έργων θα διατεθούν για τα έξοδα του ταξιδιού της αντιπροσωπείας του EZLN, του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου (CNI) και του Μετώπου των Λαών για την Υπεράσπιση της Γης και του Νερού των πολιτειών Morelos, Puebla και Tlaxcala (FPDAT-MPT).
 Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί συλλογικά, και σκεφτόμαστε να τη συνοδεύσουμε με συνεντεύξεις, προβολές, χορό, εργαστήρια, τραπέζια ενημέρωσης κλπ. Έτσι που, στο σύνολό της, να γίνει μια γιορτή για τους αγώνες για τη ζωή και την χαρούμενη εξέγερση των αυτόνομων κοινοτήτων του EZLN, του CNI, του FPDAT-MPT και του κόσμου όλου.
Σας προσκαλούμε λοιπόν να πάρετε μέρος στο κάλεσμα
“Ένα βουνό αρμενίζει στο ξημέρωμα”
Πληροφορίες για την έκθεση
 
Πότε και πού;
Τα έργα θα παρουσιαστούν στις 12 Ιούνη 2021, στην έδρα του Ιδρύματος Ελευθεριακών Μελετών Ανσέλμο Λορένθο στη Μαδρίτη (βλ. ιστοσελίδα https://fal.cnt.es/) για να συμπέσουν τα εγκαίνια με την άφιξη της ζαπατιστικής αντιπροσωπείας στις Ευρωπαϊκές ακτές.
 
Ποι@ μπορεί να πάρει μέρος και ποιο είναι το θέμα;
Πρόκεται για ανοικτή πρόσκληση σε συλλογικότητες και καλλιτέχνες (δεν χρειάζεται να έχεις αποφοιτήσει από την Καλών Τεχνών ούτε από κάπου αλλού, αν είσαι καλλιτέχνης μας αρκεί!).
Το θέμα της έκθεσης είναι “Οι αγώνες για τη ζωή”.
 
Τι είδους έργα μπορώ να στείλω;
Ζωγραφιές, ποιήματα, τραγούδια, φωτογραφίες, οπτικοακουστικά… η φαντασία στην εξουσία.
 
Πώς μπορώ να πάρω μέρος;
Για να σε εγγράψουμε, στείλε μας στο media.yretiemble@gmail.com
-ένα αρχείο pdf όχι μεγαλύτερο από 2GB, με έως 5 έργα το πολύ (ανώτατο μέγεθος Α3). Στο αρχείο να φαίνεται ο τίτλος, το μέγεθος και η εκτιμώμενη τιμή πώλησης.
-συνοπτικό βιογραφικό τ@ καλλιτέχν@ ή της συλλογικότητας.
 
Μέχρι πότε στέλνω το έργο μου;
Το αργότερο μέχρι τις 20 Μάη 2021 – αν χρειάζεσαι λίγο ακόμη χρόνο ειδοποίησέ μας. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκεται για αυτοδιαχειριζόμενη δράση, καθένας/καθεμία στέλνει τα έργα του/της και το κάδρο/πλαίσιο, αν πρόκεται για πίνακες ή φωτογραφίες. Αν δεν μπορείτε να στείλετε τα πρωτότυπα, στείλτε το αρχείο σε καλή ποιότητα για εκτύπωση σε Α3. Ειδοποιήστε μας όμως για να αναλάβουμε εμείς την εκτύπωση και το κάδρο.