Μόλις κυκλοφόρησε: «Η Κριτική Σκέψη Απέναντι στην Καπιταλιστική Λερναία Ύδρα Ι, τόμος B’»

Κυκλοφόρησε από την Αυτοοργανωμένη Ελευθεριακή Συνέλευση Paliacate Zapatista: «Η Κριτική Σκέψη Απέναντι στην Καπιταλιστική Λερναία Ύδρα Ι, Συμμετοχή της Επιτροπής Έκτη του EZLN, Τόμος 2ος», που περιλαμβάνει το δεύτερο και τρίτο μέρος της ζαπατιστικής ανάλυσης, που τιτλοφορούνται αντίστοιχα «Η Ματιά μας προς τη Λερναία Ύδρα» και «Τι να κάνουμε».

Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν για τη στήριξη του Ζαπατιστικού Ταξιδιού για τη Ζωή στην Ελλάδα και την Ευρώπη, του EZLN και των αυτόνομων ζαπατιστικών κοινοτήτων.

Ο ζαπατιστικός λόγος έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξηγεί αφενός «ποιος είναι εκείνος που κοιτά», παρουσιάζοντας τη ζαπατιστική αυτονομία (μέρος 1ο: Η ματιά μας προς τα μέσα, Η Κριτική Σκέψη απέναντι στην Καπιταλιστική Λερναία Ύδρα Ι, τόμος 1ος) , αφετέρου τι είναι αυτό που βλέπει, ερμηνεύοντας το σύστημα και τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί προκειμένου να το κατανοήσουμε, και να το καταστρέψουμε (μέρος 2ο: Η ματιά μας προς την Λερναία Ύδρα).
Το βιβλίο αυτό μας βοηθά να ανακαλύψουμε αυτή τη ρωγμή που λέγεται ζαπατισμός, προκαλώντας μας, παράλληλα, να απαντήσουμε στην ερώτηση «Κι εμείς τι;» και να επιλέξουμε αν θα την αγνοήσουμε, θα αδιαφορήσουμε, θα την καταδικάσουμε, θα προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε, να την κατευθύνουμε, ή θα την πλησιάσουμε, θα συμπορευθούμε, ανοίγοντας κι άλλες ρωγμές που θα μας βοηθήσουν να δούμε αυτό που υπάρχει στην άλλη μεριά του τείχους. (Μέρος 3ο: Τι να κάνουμε;)