ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ

ΟΙ PUEBLOS UNIDOS (ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΛΑΟΙ) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ

Slumil Kájxemkóp/ Ευρώπη, Απρίλιος 2022

«Το καραβάνι για τη ζωή και το νερό δεν είναι μόνο του. Όταν χτυπούν έναν/μία από μας, μας χτυπούν όλ@ς!»

Προς όσ@ς πλαισιώνουν το Ζαπατιστικό Ταξίδι για τη Ζωή στις 5 ηπείρους
Προς το Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο
Προς το Ζαπατιστικό Στρατό Εθνικής Απελευθέρωσης
Προς την Εγχώρια και Διεθνή Έκτη
Προς όλες τις συλλογικότητες, τα άτομα και τις οργανώσεις, που αγωνίζονται από τα κάτω και αριστερά στον κόσμο.

Στα πλαίσια του Καραβανιού για το Νερό και τη Ζωή: οι Pueblos Unidos (Ενωμένοι Λαοί) ενάντια στην καπιταλιστική λεηλασία, σας καλούμε να συμμετέχετε μαζί μας σε μια μεγάλη Διεθνή Κινητοποίηση, διαδικτυακή και με φυσική παρουσία, από τις 13 έως τις 17 Απριλίου και σε διαρκή βάση σύμφωνα με τους χρόνους σας.

Το Καραβάνι για το Νερό και τη Ζωή ξεκίνησε στις 22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νερού και πρώτη επέτειο από το κλείσιμο του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού της Bonafont/Danone στο Juan C. Bonilla της Puebla, Μεξικό, από τους Pueblos Unidos (Ενωμένους Λαούς) της περιφέρειας της Cholula και των Volcanes. Ένα εργοστάσιο το οποίο κατελήφθη στις 8 Αυγούστου 2021, και μετατράπηκε σε κοινοτικό κέντρο Altepelmecalli: Το Σπίτι των Λαών. Το Altepelmecalli εκκενώθηκε από την αστυνομία και την Εθνοφυλακή στις 15 Φεβρουαρίου 2022. Αλλά πριν συμβεί αυτό, οι Pueblos Unidos είχαν σφραγίσει το πηγάδι του εργοστασίου. Μετά το κλείσιμο του, το νερό άρχισε σιγά σιγά να επιστρέφει στα πηγάδια των οικογενειών της περιοχής.

Από εκεί, δε θα ξαναβγεί σταγόνα νερού προς όφελος του κεφαλαίου!

Από τις 22 Μαρτίου μέχρι τις 24 Απριλίου, το Καραβάνι προβάλλει τους αγώνες ενάντια στη λεηλασία στις πολιτείες Puebla, Tlaxcala, Veracruz, Πόλη του Μεξικού, Πολιτεία του Μεξικού, Morelos, Oaxaca, Guerrero και Querétaro, καθώς και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα: http://caravana.pueblosunidosporlavida.org/

Από το Καραβάνι, μας καλούν να γίνουμε η ηχώ της εξέγερσής τους και να αντισταθούμε μαζί στις επιθέσεις αυτού του καπιταλιστικού συστήματος και των Κρατών που το προστατεύουν.

Απευθύνουμε κάλεσμα για την πραγματοποίηση δράσεων αλληλεγγύης και συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαδικτυακές και με φυσική παρουσία από τις 13 έως τις 17 Απριλίου.

Σας καλούμε:

1. Να πραγματοποιήσετε διαδηλώσεις αλληλεγγύης στο Καραβάνι για το Νερό και τη Ζωή και ενάντια στις εταιρίες που ευθύνονται για την λεηλασία, στους δρόμους και διαδικτυακά (Στο τέλος θα βρείτε #hashtags που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις δράσεις).

– Στέλνοντας μηνύματα υποστήριξης στο Καραβάνι και στους λαούς που αγωνίζονται για το νερό και το έδαφος στο Μεξικό και τον κόσμο.

– Μοιραζόμενοι τους αγώνες σας

– Καταγγέλλοντας τις εταιρίες και τις πολυεθνικές που καταστρέφουν τους λαούς και τον πλανήτη με τα προγράμματα του θανάτου. (Ακολουθεί ένας μη ολοκληρωμένος κατάλογος:)

— Τις εξορυκτικές εταιρίες νερού (Danone, Nestlé, Coca-Cola…) και ορυκτών

— Το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Morelos (και τις ισπανικές ELECNOR, ANAGAS και την ιταλική BONATTI)

— Το Τρένο Μάγια (και τη βορειοαμερικάνικη BlackRock, την πορτογαλική Mota-Engil, την κινέζικης Communications Construction Company, τη γερμανική Deutsche Bahn, την ισπανική RENFE, τη γαλλική Alstom) και

— Τον Διάδρομο του Ισθμού (και τη γαλλική EDF, την ιταλική ENEL, το αυστραλιανό Ταμείο Υποδομών MacQuaire, την ολλανδική PGGM, την ιαπωνική Mitsubishi, τις ισπανικές Iberdrola, Gamesa, Acciona, Renovalia, Gas Natural Fenosa, Preneal, EYRA-ACS…)

–> Στείλτε μας τις προτάσεις σας για δράσεις πριν από τις 11 Απριλίου για να τις προσθέσουμε στο ημερολόγιο.

–> Στείλτε μας επίσης το υλικό από τις δράσεις (εικόνες, βίντεο και φωτογραφίες) για να το δημοσιοποιήσουμε.

Επικοινωνία: slumilconlacaravana@riseup.net

2. Να συγκεντρώσετε χρήματα και να συνεισφέρετε οικονομικά στην στήριξη του καραβανιού μέσω του www.betterplace.me/support-for-the-caravana-por-el-agua-y-la-vida. Η οικονομική ενίσχυση θα σταλεί κατευθείαν στ@ς συντρόφ@ς .

Λογαριασμός Μεξικού:

CIENCIA SOCIAL AL SERVICIO DE LOS PUEBLOS ORIGINARIOS A. C. RFC: CSS190801IQA

Correo: aliciac.2145@gmail.com

Banco Bancomer BBVA

Αριθμός λογαριασμού: 0113643034

Clabe código interbancario: 012540001136430347 BBVA MEXICO SWIFT CODE/ BIC BBVA MEXICO BCMRMXMMPYM, Διεύθυνση τράπεζας: AVE PASEO DE LA REFORMA 510, COLONIA JUAREZ, CP 06600 ALCALDÍA CUAUHTEMOC, CIUDAD DE MEXICO. MEXICO

Αν δεν μπορέσετε να ολοκληρώσετε την κατάθεση, παρακαλούμε επικοινωνείστε μαζί μας (slumilconlacaravana@riseup.net)

3. Να συμμετέχετε στην διαδικτυακή εκδήλωση το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 στις 18.00 (ώρα κεντρικής Ευρώπης) / 11.00 (ώρα Μεξικού).

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα έχει τη μορφή μιας συμμετοχικής συνάντησης μαζί με τ@ς συντρόφ@ς των Pueblos Unidos (Ενωμένων Λαών) και του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου που συμμετέχουν στο Καραβάνι.

Για να συμμετάσχετε στην διαδικτυακή εκδήλωση και/ή να παρουσιάσετε τους αγώνες σας γράψτε μας πριν από τις 11 Απριλίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: slumilconlacaravana@riseup.net

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι πλατφόρμες πρόσβασης στην εκδήλωση θα ανακοινωθούν εδώ : http://caravana.pueblosunidosporlavida.org/

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες, τα άτομα, τις οργανώσεις που αγωνίζονται από τα κάτω και αριστερά και ιδιαίτερα εκείνες που πλαισιώνουν το Ζαπατιστικό Ταξίδι για τη Ζωή στις 5 ηπείρους, να συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις, καταγγέλλοντας τους πολλαπλούς πολέμους που διεξάγουν οι κακές κυβερνήσεις και οι μεγάλες εταιρίες ενάντια στις κοινότητές μας, ενάντια στη φύση και τη ζωή γενικότερα.

Η εξόρυξη των υδάτων αποτελεί μέρος των πολέμων του καπιταλισμού ενάντια στην Ανθρωπότητα και τη Ζωή στο σύνολό της. Ας συνεχίσουμε όλ@ μαζί να καταγγέλλουμε την λεηλασία και τη βία, βαδίζοντας μαζί με τ@ς συντρόφ@ς μας του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου (CNI) και του Ζαπατιστικού Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (EZLN).

Μπορείτε από σήμερα να εκφράσετε την αλληλεγγύη σας στο Καραβάνι, χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα hashtags στις αναρτήσεις σας:

#CaravanaporelAguaylaVida

#NuestraLuchaEsPorLaVida

#aguaesvida2022

#TodxsconlaCaravana

#SlumilvaconlaCaravana

Αλληλέγγυες συλλογικότητες και άτομα από τη Slumil K’ajxemk’op και την Abya Yala στο Καραβάνι για το Νερό και τη Ζωή.