Ενημέρωση από το 10ήμερο εκδηλώσεων για το ταξίδι των Ζαπατίστας στο κηπάκι της Τσαμαδού

Ο συντονισμός Τσαμαδού πραγματοποίησε ένα 10ήμερο εκδηλώσεων για το ταξίδι των Ζαπατίστας σε συνεργασία με την παιδαγωγική ομάδα “Σκασιαρχείο”, 13-23 Μαΐου. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν σε ένα διήμερο 22-23/5.
Κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου, παιδιά από τη γειτονιά μαζεύονταν στο κηπάκι και δημιουργούσαμε μαζί! Φτιάξαμε αφίσες, κάναμε αφισοκόλληση στη γειτονιά, φυτέψαμε, μιλήσαμε στο “Μαγικό Ραδιόφωνο”, έγινε παιδική συνέλευση, κατασκευάσαμε κούκλες από χαρτί και κάναμε κουκλοθέατρο, παρακολουθήσαμε θέατρο σκιών που πραγματοποίησαν τα παιδιά, διαβάσαμε παραμύθια και πολλά άλλα! Στο ραδιόφωνο μίλησαν επίσης τα Πίσω Θρανία, η Ευτοπία και καλεσμένοι συγγραφείς.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου εκδηλώσεων στην Τσαμαδού για το ταξίδι των Ζαπατίστας (22-23/5) έγινε bazaar με υλικά της Τσαμαδού, αλλά και κοινά υλικά του πανελλαδικού συντονισμού, διαβάσαμε με τα παιδιά την ιστορία για τους Ζαπατίστας: “Οι άνθρωποι του καλαμποκιού”, στολίσαμε τον χώρο με χάρτινα καραβάκια, έγιναν προβολές και συζητήσεις για την κατάσταση στο Μεξικό τα τελευταία χρόνια και το ταξίδι των Ζαπατίστας!